Coach de coach 17-10-2019 met topcoach Rob Bianchi
Terug
11 Oktober 2019

Coach de coach 17-10-2019 met topcoach Rob Bianchi

Nieuws afbeelding

De TC organiseert op 17 oktober 2019 voor de coaches weer een coach-de-coach sessie. De trainers zijn ook van harte welkom. Gastspreker is deze keer niemand minder dan oud-bondscoach Rob Bianchi. De sessie start om 20:00 uur. Aanmelden kan bij [email protected].

Rob heeft in zijn actieve sportcarriëre gevoetbald bij onder andere AFC. Met deze club heeft hij Europacup gespeeld. Tijdens zijn periode als profvoetballer heeft hij gestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke opvoeding in Amsterdam. Rob zat in hetzelfde cursusjaar als bijvoorbeeld Louis van Gaal. Na zijn actieve sportcarriëre is Rob naast het geven van gymlessen ook actief gaan coachen. Eerst in het voetbal bij o.a. Huizen en AFC. Via zijn vrouw die speelster was bij de Hilversumse hockey club is Rob gaan coachen bij deze club die destijds hoofdklasse speelde. Na zijn periode bij de Hilversumse dames heeft Rob nog meerdere dames en heren teams gecoacht waaronder: Kampong Laren Voordaan Gooische en Xenios.

Voor de hockeybond heeft Rob als bondscoach begin jaren '90 de Nederlandse heren onder zijn hoede gehad. In de periode van het bondscoachschap van Marc Lammers bij de Nederlandse dames was Rob als assistent-coach.

Rob zal tijdens zijn presentatie ingaan op hoe je om kan gaan met verschillende persoonlijkheden in een team alsmede de verschillen in ambitie. Door zijn ervaring in zowel het hockey als voetbal kan Rob ook uitstekend vertellen over de verschillen tussen deze sporten en hoe kennis van de verschillende sporten bij elkaar gebruikt kan worden.