Update Corona-maatregelen per 1 juli
Terug
30 Juni 2020

Update Corona-maatregelen per 1 juli

Nieuws afbeelding
Op woensdag 24 juni 2020 heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd van de Corona-maatregelen. Daar zijn we uiteraard blij mee, want dat betekent bijvoorbeeld dat er weer wedstrijden gespeeld mogen worden en dat er toeschouwers aanwezig mogen zijn. Dit is een volgende stap op weg naar een normale situatie. We moeten ons wel nog steeds houden aan richtlijnen en protocollen. Alle richtlijnen die gelden voor HCWV staan in dit document. In dit bericht informeren we jullie over de belangrijkste regels. Als we ons allemaal houden aan deze regels kunnen we blijven hockeyen. 

Clubhuis
Ouders en andere toeschouwers zijn vanaf 1 juli wel weer welkom langs de velden. Zij moeten zich uiteraard ook daar houden aan de 1,5 meter afstand. Het clubhuis en het terras blijven tot aan de zomervakantie gesloten. Vanuit Koninklijk Horeca Nederland wordt een protocol gemaakt voor sportkantines. De komende periode zullen we gebruiken voor het (her)inrichten van het clubhuis op basis van dit protocol en zullen we in kleinere groepen oefenen. Nieuw is bijvoorbeeld dat iedereen straks in het clubhuis en op het terras een zitplek moet hebben; staan mag niet. Georganiseerde samenkomsten van teams zijn helaas nu nog niet mogelijk in en rond het clubhuis en ook niet toegestaan langs het veld. Wil je met een team afspraken maken over de invulling van de functies doe dat dan bijvoorbeeld online via Zoom.

Basisregels
Voor iedereen gelden bij HCWV onderstaande basisregels: 
  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten);
  • Vermijd drukte;
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • Schud geen handen.
1,5 meter in de sport
De regel is dat iedereen vanaf 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand houdt. Maar voor de sportsector is een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de 1,5 meter afstand tijdelijk/zo kort mogelijk los te laten. Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij dus normaal spelcontact mogen hebben tijdens trainingen en wedstrijden. Voorafgaand en na afloop van de wedstrijd/training moeten sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in het clubhuis.

Vragen
Heb je vragen of merk je dat een team of speler/speelster zich niet houdt aan de Corona-regels, meldt dit dan bij de aanwezige corona-verantwoordelijke of neem contact op met de HCWV Corona-co√∂rdinator Igor Passchier (via [email protected]).

Bestuur HCWV