Nieuwe teamindeling zaterdag 19 juni bekend
Terug
3 Mei 2021
Nieuwe teamindeling zaterdag 19 juni bekend


Nieuws afbeelding Volgend seizoen hopen we dat we weer volop kunnen hockeyen. Daar horen natuurlijk ook nieuwe teamindelingen bij. De nieuwe teamindelingen voor de (jongste) jeugd maken we bekend op zaterdag 19 juni om 13.00 uur via de teammanagers en kort erna via de site van HCWV. De teamindeling voor de senioren zullen gepubliceerd worden op de site van HCWV. De coaches van Heren 1 en Dames 1, zullen de spelers/speelsters kort ervoor inlichten. 

Indelingsprocedure
We maken de teamindeling volgens de teamindelingsprocedures (jeugd/jongste jeugd of senioren). Deze worden elk jaar opnieuw vastgelegd in de Jeugdcommissie of Seniorencommissie. 
Dit jaar is door het Coronavirus een bijzonder jaar geworden, omdat er bijna geen wedstrijden zijn gespeeld. Een teamindeling maken is altijd al lastig, maar deze situatie maakt het niet eenvoudiger. Onder meer door gesprekken met coaches en trainers proberen we een indeling te maken die recht doet aan de spelbeleving van zo veel mogelijk spelers en speelsters.
Voor de spelers die nu in de A spelen, en komend seizoen zullen uitkomen in een van de seniorenteams, worden er in de maand april/mei gesprekken gehouden met deze spelers.


Periode van bezinning
We begrijpen dat, net als andere jaren, een teamindeling bij enkele leden teleurstelling met zich meebrengt. Teams indelen betekent soms ook lastige keuzes maken. De laatste jaren merkten we dat sommige reacties direct na publicatie van de indeling fel, emotioneel en in enkel geval ook intimiderend waren. Dit heeft een negatieve uitwerking op de vrijwilligers die vele uren aan de teamindeling hebben gewerkt en dit naar eer en geweten hebben gedaan. Om onze vrijwilligers te beschermen én te behouden, hebben we in navolging van andere clubs, dit jaar besloten om een zogenaamde periode van bezinning in te voeren. Dit betekent dat er tot twee dagen na de publicatie (dit jaar tot en met maandag 21 juni) geen reacties over de teamindeling in behandeling worden genomen. Appen, mailen of bellen naar de Jeugdcommissie, Seniorencommissie of het bestuur heeft in die periode geen zin. Je krijgt een standaard reactie dat de klacht niet in behandeling wordt genomen. Dit betekent dat als er vragen en opmerkingen zijn er vanaf 23 juni een reactie gestuurd kan worden naar [email protected]. De reactie wordt beoordeeld op toon en inhoud en vervolgens besproken met de Jeugdcommissie of Seniorencommissie. Vervolgens zal er binnen enkele dagen contact worden opgenomen. 

Uiteraard hopen we dat de teamindeling waar momenteel hard aan wordt gewerkt op zo veel mogelijk draagvlak van onze HCWV'ers kan rekenen!

Sportieve groet
Jeugdcommissie, Seniorencommissie en Technische Commissie HCWV