Yes, we gaan weer zaalcompetitie spelen!
Terug
26 Januari 2022
Yes, we gaan weer zaalcompetitie spelen!


Nieuws afbeelding

Vanaf woensdag 26 januari heeft de overheid een aantal versoepelingen aangekondigd die in principe gelden voor de komende zes weken. Dat betekent dat iedereen (jeugd en volwassenen) zowel binnen als buiten weer mag sporten (ook na 22.00 uur). Zoals aangekondigd start de KNHB per direct de afgebroken zaalcompetitie op en worden de wedstrijden die nog op het programma stonden per 26 januari volgens het wedstrijdschema gespeeld. Hierbij moeten wij ons wel houden aan de daarbij horende maatregelen. Graag informeren we jullie over deze maatregelen en wat de versoepelingen betekenen voor de trainingen en wedstrijden.


Trainingen en wedstrijden


Jongste Jeugd

Voor de Jongste Jeugd zijn er geen wijzigingen voor de trainingen. De zaalhockeytraining voor de E- en F-teams op de woensdagen wordt ook komende weken verzorgd in de blaashal van Ringpass en in Boerderij Dichtbij. Hier mag geen publiek bij aanwezig zijn vanwege de beperkte ruimte. Daarnaast is er iedere vrijdagmiddag veldtraining voor de E- en & F, conform het oorspronkelijke trainingsschema. Zie de website en in de app.


De Benjamins & Smurfen zijn woensdag welkom op het veld, zolang de weersomstandigheden het toelaten.


De zaalcompetitie gaat ook weer van start. Een aantal teams heeft komend weekend al een wedstrijd. De E-teams die dit weekend nog geen zaalwedstrijd spelen, hebben een onderlinge wedstrijd op het veld (J6E2, J8E1, J8E2, M6E3, M8E2. Alle wedstrijden zijn zichtbaar op de website en in de app.


Jeugd (A – D lijn) en damesteams (senioren)

Ook onze jeugd- en damesteams maken een herstart met de zaaltrainingen en de zaalcompetitie. Vanaf vrijdag 28 januari gaat het oorspronkelijke zaal-/veldtrainingsschema in. We starten op vrijdag 28 januari met de zaaltrainingen, omdat we niet eerder de beschikking hebben over zaalruimte in het Wateringse Veld College (in verband met examens). Daarnaast hebben alle teams één veldtraining per week. Heeft jouw team de laatste zaalwedstrijd gespeeld? Dan ga je weer twee keer trainen op het veld en vervallen de zaaltrainingen.


Ook hebben we zaterdag 29 januari nog de beschikking over de zaal in het Wateringse Veld College voor trainingen. Teams die daar een zaaltraining hebben, kunnen dit zien in het trainingsschema op de website en in de app.


De jeugdteams die zaterdag 29 januari geen zaaltraining/zaalcompetitie hebben, spelen nog een onderlinge veldwedstrijd tegen een ander team. Dit zijn de MD1, MD2, MD3, MD4, MD5, MC1, MC4, MC6, MB1, MB3, MA3, JD1, JC1, JC2. Deze wedstrijden zijn zichtbaar op de website en in de app.


Keepers

Het is op dit moment nog niet duidelijk of we voor de vaste keepers nog een zaaltraining kunnen verzorgen. Zodra dit duidelijk is, communiceren we dit direct naar de keepers.


Herenteams (senioren), Trimteams en Fithockey

De veldtrainingen van de herenteams, de Trimteams en Fithockeyteam vinden plaats op de reguliere trainingstijden.

Zodra er meer informatie is over de herstart van de Trimhockeycompetitie wordt dit bekend gemaakt aan de Trimteams


Aandachtspunt

De komende weken verwachten we dat door de gevolgen van Covid-19 er nog regelmatig ziekmeldingen zullen zijn, waardoor teams incompleet zijn of een trainer missen. Indien de trainer geen vervanging kan vinden, vragen we om het als team op te lossen, bijvoorbeeld door een ouder eenmalig de training te laten verzorgen.


Houd je aan de regels!

Om ervoor te zorgen dat alles op een veilige manier gebeurt, zijn aan de versoepelingen wel regels verbonden. De belangrijkste voor de wedstrijden en trainingen hebben we op een rijtje gezet, We vragen jullie met klem je aan de regels te houden en instructies van de zaalbeheerders goed op te volgen!


- Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

- In de zalen is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder, zowel bij trainingen als bij wedstrijden.

- Tijdens trainingen en wedstrijden is het niet nodig om 1,5 meter afstand te houden. Na de wedstrijd/training is de 1,5 meter afstand houden voor personen vanaf 18 jaar wel verplicht.

- Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op in de zalen (behalve tijdens het sporten) en in het clubhuis.


Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers/functionarissen in de sportzalen. Dit betekent dat bijvoorbeeld coaches en trainers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie vervullen in een zaal. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten of het coronatoegangsbewijs tonen.


Controle Coronatoegangsbewijs

De verantwoordelijkheid voor het controleren van het Coronatoegangsbewijs is in elke zaal anders geregeld (en daar bestaat geen overzicht van). Soms doet de zaalbeheerder het zelf; soms is het team met zaalleiding hier verantwoordelijk voor. Vraag dit direct bij aankomst na en zorg er daarom voor dat er binnen het team iemand beschikbaar is om dat te doen als dat nodig mocht zijn (naast de algemene zaalleiding).


Publiek

We mogen de HCWV-teams ook weer aanmoedigen op het veld en in de zaal (tussen 5.00 en 22.00 uur). Hierbij geldt het volgende:

- Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand;

- Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor publiek (18 jaar en ouder) in de zalen; dit moet getoond worden bij binnenkomst;

- Het publiek heeft in de zaal een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar

- Mondkapjes zijn verplicht voor publiek (13 jaar en ouder) dat zich door de zaal verplaatst en in het clubhuis.


Houd er rekening mee dat zalen aanvullende regels hebben. Zo mag er een maximum aantal mensen aanwezig zijn in zalen en zijn er zelfs zalen waar publiek sowieso geen toegang heeft, bijvoorbeeld in het Wateringse Veld College, Boerderij Dichtbij of de Ring Pass blaashal.


Clubhuis

We hopen ook het clubhuis binnenkort zo veel als mogelijk te openen voor de sporters en het publiek. Houd daarvoor de website in de gaten!


Tot slot

Heb je vragen over de Coronamaatregelen bij HCWV, dan kan je contact opnemen met het Coronateam via [email protected] Bij vragen over de trainingen of wedstrijden kan je in eerste instantie terecht bij je teammanager


We zijn blij dat we de zaaltrainingen en wedstrijden, met publiek, weer kunnen opstarten. We wensen iedereen veel (zaal)hockeyplezier toe!


Bestuur, Technische Commissie, Jeugdcommissie en Seniorencommissie