Coronavirus
Terug
31 Maart 2020

Coronavirus

Nieuws afbeelding
UPDATE 31 maart

MAATREGELEN VERLENGD TOT 28 APRIL

Op 31 maart heeft de regering bekend gemaakt dat de eerder genomen maatregelen (bijvoorbeeld niet trainen en clubhuizen gesloten) van kracht blijven en zijn verlengd tot en met 28 april. 

Dit houdt in dat onze hockeyvelden in ieder geval gesloten zijn tot en met ‪28 april‬. Hoewel we begrijpen dat jullie daar misschien best in kleine groepjes een balletje zouden willen slaan, is dit dus NIET toegestaan. We willen iedereen vragen zich hieraan te houden en daarin zelf de verantwoordelijkheid te nemen. Binnen de Jeugdcommissie en de Seniorencommissie bespreken we wat deze maatregelen voor invloed hebben op de indelingsprocedure. Voor nu staat de gezondheid van ons allemaal voorop en hopen we dat door naleving van de genomen maatregelen we snel weer het hockeyveld op kunnen!

Op 23 maart zijn de eerder genomen maatregelen van de regering aangescherpt. Voor HCWV betekent dit dat er tot ‪1 juni‬ geen evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Dus helaas geen F-jesnacht, geen toernooien, geen Shoot Out kampioenschap en geen E- en D-kamp. We bespreken in het bestuur en met o.a. de activiteitencommissie de (financiële) consequenties van deze afgelasting. Daarnaast laten we ook zo snel als mogelijk weten wat dit betekent voor de evenementen die in juni staan gepland. De ALV die in april stond gepland zal worden verplaatst naar juni 2020 (als de maatregelen dat toestaan).

Op de KNHB website staat het volgende mbt het vervolg van de competities: 
De periode waarin de competities alsnog op het veld beslecht kunnen worden in dit hockeyseizoen is – in beschikbare wedstrijddagen gemeten – niet groot meer. De KNHB onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn om de competities wellicht op alternatieve manieren in mei/juni/juli af te ronden, dan wel andere alternatieve (competitie)formats voor een kortere periode op te zetten. Ons doel is om, wanneer de omstandigheden dat in de loop van mei zouden toelaten, het mogelijk te maken een aantal weken op de verenigingen te hockeyen. Op die manier willen we hockeyers en verenigingen alsnog een mooie periode vol hockey laten beleven. Daar zetten we nu onze energie, kennis en creativiteit op in. Zodra we de mogelijkheden concreet in kaart hebben, volgt een update aan alle verenigingen.

Op dit moment gaat het er echter vooral om er gezamenlijk voor te zorgen dat we de verspreiding van het coronavirus voorkomen en dat de mensen die zorg nodig hebben die zorg ook kunnen ontvangen. We rekenen daarom op het begrip van alle hockeyers en verenigingen en hopen dat iedereen richting de zomer alsnog met veel plezier op de verenigingen terecht kan.

Zie voor meer informatie over het coronavirus en/of het effect op hockeywedstrijden op www.rivm.nl. of de website van de KNHB.

Bestuur HCWV