UPDATE: Mid Winter Competitie gaat niet door!
Terug
6 November 2020
UPDATE: Mid Winter Competitie gaat niet door!


Nieuws afbeelding

Afgelopen dinsdag 3 november heeft het kabinet in haar persconferentie naast een kortdurende verscherpeing van maatregelen, ook een verlening van de bestaande maatregelen afgekondigd. De KNHB wil zodra dit volgens de overheidsmaatregelen weer kan de competities hervatten en treft hiervoor de voorbereidingen. De doelstelling is en blijft dat alle niet gespeelde wedstrijdrondes later alsnog worden gespeeld. Hiervoor wordt ook de winterperiode ingezet.

De nieuwe overheidsbesluiten van 3 november en verlenging van bestaande maatregelen dwingen de KNHB ertoe de hervatting van de reguliere veldhockeycompetities (zie hieronder) uit te stellen tot januari 2021. Dat maakt het niet mogelijk een volwaardige midwintercompetitie aan te bieden waardoor helaas ook de midwintercompetities komen te vervallen dit seizoen.

De KNHB is op dit moment deruk met het uitwerken van twee scenario's mbt de opstart van de veldcompetitie, zie deze link voor meer informatie. Zodra er meer informatie beken dis, zullen we dat zo snel mogelijk delen binnen de vereniging.


OUDE BERICHT

In de wintermaanden spelen we in normale seizoenen met de meeste teams een zaalcompetitie die door de KNHB georganiseerd wordt. In verband met Corona heeft de KNHB het besluit om het zaalseizoen door te laten gaan uitgesteld tot deze week en heeft haar besluit daarover eergisteren bekend gemaakt. De KNHB heeft besloten om een zaalcompetitie in aangepaste vorm te organiseren, onder andere zonder publiek en zonder promotie en degradatie. Daarnaast wordt er door de KNHB ook een midwintercompetitie georganiseerd. Alle clubs mogen zelf beslissen aan welke competitie zij willen deelnemen en met welke teams.

Het bestuur van HCWV heeft in overleg met de jeugdcommissie en seniorencommissie besloten om dit winterseizoen deel te gaan nemen aan de midwintercompetitie en dus niet aan de zaalcompetitie deel te nemen. Daarom zullen er ook geen trainingen in de zaal plaatsvinden, maar zullen alle hockey activiteiten ook in de wintermaanden op het veld plaats vinden.

Bij deze lastige beslissing hebben we de belangen van het plezier van het spelen in de zaal, meestal onder betere weerscondities dan op het veld, moeten afwegen tegen de grotere risico’s voor de gezondheid van onze leden en het risico van het op het laatste moment annuleren van de zaalhockey activiteiten. Het Corona beleid van HCWV is erop gericht om hockeyen ook in deze tijd mogelijk te maken voor onze leden, waarbij de risico’s zo veel mogelijk worden beperkt. Ons besluit om op het veld te blijven tijdens de winterperiode past in dit beleid.

Wij staan in contact met een aantal verenigingen in de buurt. We hebben met hen vooral de voor en nadelen van de verschillende opties met elkaar gedeeld. Sommigen hebben ook besloten aan de midwintercompetitie deel te nemen en anderen hebben nog geen beslissing genomen.

Wij begrijpen de teleurstelling van leden die graag in de zaal hadden willen spelen en hopen dat in ieder geval volgend seizoen weer normaal kan doorgaan. Op dit moment zijn de details van de midwintercompetitie nog niet helemaal helder, maar als er meer bekend is, zal dat gecommuniceerd worden.

De kosten voor de zaalcompetitie zijn bij de jeugdteams inbegrepen. Voor de senioren is er een aparte zaalcontributie. Omdat op dit moment niet helder is wat de kosten voor de winterperiode zullen zijn en wat de impact op onze inkomsten is door Corona, hebben we vooralsnog besloten om geen aanpassingen in de contributie te maken. Dit betekent dat de zaalcontributie voor de senioren in rekening gebracht zal worden voor deelname aan de midwintercompetitie.