Komende winter midwintercompetitie in plaats van zaalhockey
Terug
8 Oktober 2020

Komende winter midwintercompetitie in plaats van zaalhockey

Nieuws afbeelding

In de wintermaanden spelen we in normale seizoenen met de meeste teams een zaalcompetitie die door de KNHB georganiseerd wordt. In verband met Corona heeft de KNHB het besluit om het zaalseizoen door te laten gaan uitgesteld tot deze week en heeft haar besluit daarover eergisteren bekend gemaakt. De KNHB heeft besloten om een zaalcompetitie in aangepaste vorm te organiseren, onder andere zonder publiek en zonder promotie en degradatie. Daarnaast wordt er door de KNHB ook een midwintercompetitie georganiseerd. Alle clubs mogen zelf beslissen aan welke competitie zij willen deelnemen en met welke teams.

Het bestuur van HCWV heeft in overleg met de jeugdcommissie en seniorencommissie besloten om dit winterseizoen deel te gaan nemen aan de midwintercompetitie en dus niet aan de zaalcompetitie deel te nemen. Daarom zullen er ook geen trainingen in de zaal plaatsvinden, maar zullen alle hockey activiteiten ook in de wintermaanden op het veld plaats vinden.

Bij deze lastige beslissing hebben we de belangen van het plezier van het spelen in de zaal, meestal onder betere weerscondities dan op het veld, moeten afwegen tegen de grotere risico’s voor de gezondheid van onze leden en het risico van het op het laatste moment annuleren van de zaalhockey activiteiten. Het Corona beleid van HCWV is erop gericht om hockeyen ook in deze tijd mogelijk te maken voor onze leden, waarbij de risico’s zo veel mogelijk worden beperkt. Ons besluit om op het veld te blijven tijdens de winterperiode past in dit beleid.

Wij staan in contact met een aantal verenigingen in de buurt. We hebben met hen vooral de voor en nadelen van de verschillende opties met elkaar gedeeld. Sommigen hebben ook besloten aan de midwintercompetitie deel te nemen en anderen hebben nog geen beslissing genomen.

Wij begrijpen de teleurstelling van leden die graag in de zaal hadden willen spelen en hopen dat in ieder geval volgend seizoen weer normaal kan doorgaan. Op dit moment zijn de details van de midwintercompetitie nog niet helemaal helder, maar als er meer bekend is, zal dat gecommuniceerd worden.

De kosten voor de zaalcompetitie zijn bij de jeugdteams inbegrepen. Voor de senioren is er een aparte zaalcontributie. Omdat op dit moment niet helder is wat de kosten voor de winterperiode zullen zijn en wat de impact op onze inkomsten is door Corona, hebben we vooralsnog besloten om geen aanpassingen in de contributie te maken. Dit betekent dat de zaalcontributie voor de senioren in rekening gebracht zal worden voor deelname aan de midwintercompetitie.