Wintercompetitie voor de jeugd uitgesteld
Terug
Jeugd nieuws 6 Januari 2021
Wintercompetitie voor de jeugd uitgesteld


Nieuws afbeelding

 ** Update: 11-1-2021**

Zoals aangekondigd heeft het bestuur overleg gehad met de GGD, gemeente en KNHB om te bepalen of het verstandig is om de mixed winter competitie op dit moment door te laten gaan. Ook hebben we met omliggende verenigingen contact gehad over de te volgen strategie en hebben we van verschillende leden en ouders reacties ontvangen.

Naar aanleiding van de verschillende overleggen, de adviezen en de ontvangen reacties heeft het bestuur het volgende besloten:
  • de mixt wintercompetitie stellen we op dit moment uit;
  • de team trainingen laten we wel door gaan;
Op deze manier menen we een verantwoord evenwicht gevonden te hebben tussen het belang van sport voor onze jeugd en het belang van het beperken van de onderlinge contacten. Juist omdat de wintercompetitie met gemixte teams gespeeld wordt, vinden we het maatschappelijk niet verantwoord deze door te laten gaan gezien de discussies over het verlengen van het sluiten van de scholen en de toegenomen risico’s voor de jeugd door de Engelse variant van het corona virus.

Vanzelfsprekend volgen wij de landelijke ontwikkelingen op de voet. De persconferentie van 12 januari heeft helaas geen aanleiding gegeven om de mixed winter competitie op dit moment te starten.

Uiteraard zijn wij ervan bewust dat deze beslissing voor vele leden en vrijwilligers teleurstellend is. Achter de schermen zijn verschillende commissies hard aan het werk geweest om binnen enkele weken op HCWV een wintercompetitie neer te zetten. Het bestuur wil dan ook ieder ontzettend bedanken voor de inzet en bereidheid van de afgelopen weken. We hopen van harte dat we, iets later dan gepland, alsnog de wintercompetitie kunnen opstarten.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur HCWV