Blijven hockeyen doen we samen! (Update Corona-maatregelen, 14 november 2021)
Terug
5 November 2021
Blijven hockeyen doen we samen! (Update Corona-maatregelen, 14 november 2021)


Nieuws afbeelding

 

Na de persconferentie van vrijdag 12 november gelden er vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur weer nieuwe maatregelen. Deze maatregelen zijn voor niemand leuk, maar we nemen als vereniging onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en volgen de (wettelijke) verplichtingen. We zijn blij dat we in ieder geval kunnen blijven hockeyen. Jullie hulp hebben we hard nodig bij de uitvoering van de maatregelen. We zijn daarom ook blij met de inzet die we de afgelopen week bij veel leden en hun ouders hebben gezien. Het is fijn dat we er samen de schouders onder zetten!

Hieronder lichten we de maatregelen toe, zoals die gelden bij HCWV:

Geen publiek
Helaas mogen er voorlopig geen toeschouwers meer aanwezig zijn bij de wedstrijden en trainingen. Naast de sporters hebben alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn toegang tot ons sportcomplex. Denk bij functionarissen aan coaches, scheidsrechters, strikt noodzakelijke rijouders en verenigingsfunctionarissen. Ben je klaar met sporten, dan vragen we je om zo snel mogelijk het terrein te verlaten.

Ontvangst (jongste) Jeugd
Kinderen die door hun ouders worden gebracht, worden afgezet bij de fietsenstalling. Alle jongste jeugdteams verzamelen voor de wedstrijd of training op het terras voor het clubhuis. Ze worden daar opgewacht door hun trainer of coach. Met elkaar lopen ze naar het trainingsveld. We zorgen voor extra begeleiding op de dagen dat de jongste jeugd traint. De kinderen worden na afloop ook weer teruggebracht naar het ophaalpunt.

We verzoeken jullie om zo veel als mogelijk met de fiets of lopend te komen. Zorg altijd voor veilige verkeerssituaties, dus zet de auto in de parkeervakken en loop vanaf daar naar het ophaalpunt bij de fietsenstalling. Na het afzetten en ophalen moet het HCWV-terrein zo snel mogelijk worden verlaten.

Clubhuis
Voor de mensen die aanwezig mogen zijn, proberen we wel het clubhuis open te houden. Bij het betreden van het clubhuis moet door iedereen van 18 jaar en ouder een Coronatoegangsbewijs (CTB) worden getoond. Jeugd mag zonder bewijs naar binnen. De controle vindt plaats bij de ingang van het clubhuis (zie hieronder hoe dat geregeld is). Toegang tot de toiletten is bij HCWV mogelijk zonder het CTB te tonen. In het clubhuis en op het terras zijn vaste zitplaatsen.

Openingstijden
Doordeweeks
Ons sportcomplex is gewoon open volgens het normale schema. Het clubhuis is doordeweeks wel gesloten. Toilet en EHBO zijn gewoon toegankelijk.

Weekend
In het weekend is het clubhuis geopend voor iedereen die op de vereniging mag zijn (sluiting is uiterlijk een half uur na de laatst gespeelde wedstrijd). In het weekend is het mogelijk om plaats te nemen in het clubhuis. Een CTB is dan voor iedereen van 18 jaar en ouder die het clubhuis betreedt verplicht (ook als je alleen afhaalt). Dit geldt de komende weken dus vooral voor de rijouders. Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (zoals trainers, coaches, barmedewerkers, scanners) hoeven geen CTB te tonen als ze in functie zijn. Jeugd tot 18 jaar mag het clubhuis zonder CTB betreden.

Scannen en publiekscontrole
Voor het scannen van het CTB hebben we jullie hulp nodig. Dit blijven we doen vergelijkbaar met afgelopen weken. Op zaterdagen wordt het scannen gedaan door ouders van de thuisspelende teams. Hiervoor maken we wekelijks een rooster, waarbij we voor ieder tijdslot een team aanwijzen die 1 ouder regelt voor de controle. Het tijdslot mag binnen een team over maximaal 2 ouders verdeeld worden. We vragen de scanner ook in de gaten te houden dat er geen publiek aanwezig is. Op zondag worden de scanners aangewezen uit de thuisspelende teams, samen met het barrooster.

De scanners krijgen een extra taak i.v.m. het verbod op aanwezig publiek. Als er toch mensen als publiek aanwezig zijn op de club, is het de taak van de scanner om deze mensen te vragen het complex te verlaten.

Scan app
Voor het scannen van de CTB’s kan je gebruik maken van de app die te vinden is op https://coronacheck.nl/nl/scanner/. We vragen iedereen die aan de beurt is om te scannen deze alvast thuis te installeren en te kijken hoe deze werkt.

Evenementen en teambijeenkomsten
Als onderdeel van een training of voorbereiding op een wedstrijd kunnen teams het clubhuis gebruiken. Helaas zijn er voorlopig verder geen evenementen en (team)bijeenkomsten mogelijk in het clubhuis.

Het is na een wedstrijd toegestaan dat de teams samen één drankje drinken in het clubhuis (zittend). Daarna moeten de teams inclusief de begeleiding het complex verlaten.

Uitwedstrijden
Andere clubs zullen vergelijkbare regels hebben als wij. Uiteraard vragen we iedereen de maatregelen die bij de andere clubs gelden, goed op te volgen. Het advies is een mondkapje te dragen als je met mensen uit een ander huishouden in de auto zit. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Zaalcompetitie
Hoe de maatregelen er uit gaan zien tijdens de zaalperiode weten we nog niet. De KNHB is momenteel druk bezig met de voorbereidingen en bekijkt wat de maatregelen betekenen voor het zaalseizoen. Zodra er meer duidelijkheid is, volgt meer informatie hierover.

Algemene maatregelen
De basisregels blijven van kracht. We vragen iedereen zich daaraan te houden. Het belangrijkste is om als je niet aan het hockeyen bent, de 1,5 meter afstand te houden (vanaf 13 jaar). Dit geldt ook langs de lijn, tijdens de line ups, in de dug-outs of tijdens een bespreking op het veld. En verder blijf je natuurlijk thuis bij klachten (ook als je gevaccineerd bent) en schud je geen handen.

Tot slot
Ook nu vragen de maatregelen weer veel van ons. We hopen dat we met jullie hulp en de bereidwilligheid van iedereen kunnen blijven hockeyen. Mocht je vragen hebben over bovenstaande, dan kan je contact opnemen via [email protected]

Bestuur HCWV


 

Bijlage