Zaalperiode HCWV
Terug
11 November 2021
Zaalperiode HCWV


Nieuws afbeelding

Alhoewel steeds meer indicatoren rondom COVID19 op rood gaan, heeft de KNHB goede hoop dat we het zaalseizoen kunnen starten.  Op de achtergrond zijn we vergevorderd met de voorbereidingen. We zijn nl. nog nooit met zoveel teams de zaal ingegaan! 


In deze nieuwsbrief bespreken we alle relevante data en zaken die geregeld moeten worden. Daar waar er nog zaken niet duidelijk zijn, zullen we benoemen wanneer we dit wel kunnen verduidelijken. 

 

Zaalseizoen:

We starten het zaalseizoen op maandag 29 november en eindigen op zaterdag 19 februari.

Per wedstrijd mogen er 12 spelers op het wedstrijdformulier en de bank. Zijn er meer spelers in het team? Dan nemen deze spelers plaats op de tribune. Maak vooraf een duidelijk schema, zodat voor iedereen duidelijk is wie meespeelt bij welke wedstrijd. Het is dus ook belangrijk dat je tijdig aangeeft als je niet aanwezig bent.  


Zaaltrainingen:

In de zaalperiode zijn er voor alle teams zaaltrainingen gepland. Dit seizoen hebben we ervoor gekozen dat ieder seniorenteam en ieder jeugdteam een heel veld ter beschikking heeft voor de training. Dat komt de rust in de zaal en de trainingsmogelijkheden ten goede. 


We hebben geprobeerd om de teams op dezelfde dag te laten trainen als de huidige veldtraining. Dit is voor de meeste teams gelukt. Door de beperkte zaalcapaciteit kunnen de tijden verschillen met de huidige veldtrainingstijd.  Verder zijn we verdeeld over 5 verschillende zalen in de regio.


Omdat we niet voldoende zaalruimte hebben om iedere week alle teams te laten trainen, word je als team tijdens de zaalperiode 1 a 2 keer uit geroosterd.  Train je een week niet in de zaal, dan heb je de mogelijkheid om die week een extra veldtraining in te regelen iom jouw trainer. Teammanager en de trainer kunnen een veldruimte aanvragen via [email protected]. Zo houden we in zicht welke teams iedere dag op HCWV zijn.


Veldtrainingen: 

De tweede training op het veld blijft intact. Als team kan je ervoor kiezen om iom de trainer/coach de veldtraining aan te passen (bijv. in een looptraining).  Indien je de training aanpast en geen gebruik maakt van de accommodatie van HCWV vernemen wij dit ook graag via [email protected], . 


Sommige teams hebben reeds aangegeven meer trainingen per week in de zaal te willen organiseren. HCWV kan dit niet binnen de toegekende zaalruimte realiseren. De teams dienen in dit geval zelf een zaal te huren en een trainer te regelen. Een overzicht van zalen in de regio waar men kan hockeyen kan je opvragen bij [email protected].


Jongste Jeugd:

Ook de jongste jeugd gaat trainen in de zaal.  De trainingscarrousel wordt op woensdagmiddag voortgezet in de blaashal van Ring Pass en in de Boerderij.  De Benjamins & Smurfen blijven op woensdagmiddag op het veld trainen zolang het weer het toelaat. 


Keepers in de zaal:

In deze winterperiode is er geen keeperstraining. De keepers trainen mee met het team. Voor de vaste keepers in de A – D lijn organiseren we 1 keeperstraining in de zaal op woensdag 24 november. Planning en verdere invulling wordt gedeeld met de keepers.


Trainingsschema zaal en veld:

Het voorlopige zaal- en veldschema vind je als bijlage onder aan het artikel.  In dit schema zie je de trainingslocatie en het tijdsblok dat je deelt met 3 of 4 andere teams. Het volledige schema en het exacte tijdstip dat je wekelijks krijgt toebedeeld volgt maximaal 3 dagen na bekendmaking van het wedstrijdschema, doch uiterlijk maandag 22 november. We zullen het definitieve trainingsschema ook wekelijks in de clubapp plaatsen. 


Materialen:

Beheerders van zalen zien streng toe op de juiste uitrusting van de spelers. Zij zijn zuinig op hun hal. In de zaal wordt met zaalschoenen gespeeld, die niet buiten gedragen zijn. Ook moeten de schoenen een lichte zool hebben, zodat deze niet kan afgeven. Dit schoeisel is ook verplicht voor de begeleiders. Er mag alleen gespeeld worden met een speciale zaalstick (te koop bij o.a. Sport2000 in Naaldwijk) en een beschermende zaalhandschoen met dichte vingers aan de niet-dominante hand.  En uiteraard draagt ook iedereen een bitje en scheenbeschermers.


De uitrusting van de keeper mag geen onderdelen bevatten die de vloeren kunnen beschadigen. Vanaf maandag 15 november zitten er daarom in de keeperstas speciale bandjes voor de keepersklompen (ter vervanging van de gespen). Tevens ontvangen de keepers van de A, B, C en senioren zaalhoezen. Aan het einde van de zaalperiode lever je de bandjes en hoezen weer in bij de materiaalcie.


De trainingscoördinatoren hebben een tas met ballen voor de locatie RongPass en de Boerderij.

Daarom krijgen de E- en F-teams alleen 5 wedstrijd-ballen. De 11-tallen krijgen tussen 15-20 zaalballen.


Het ophalen van de keeperstas is in principe elke vrijdag tussen 17 - 20 uur mogelijk, m.u.v. vakanties en rondom jouw eigen veldtraining (mits de velden niet zijn afgekeurd). Wees dus voorbereid, dan sta je niet voor een gesloten deur. 

 

Let erop dat het in de zaal / in een blaashal soms behoorlijk koud kan zijn. Neem dus voldoende lagen kleding mee.  


Zaalleiding:
Hoe zat het ook al weer? Het team welke zaalleiding heeft, zorgt er voor dat:

  • de balken op tijd klaar liggen;
  • de doelen klaar staan;
  • er geen gevaarlijk materialen rond het veld liggen
  • de wedstrijden op tijd starten en eindigen (tijd is tijd in de zaal)
  • de tijd, straftijd en doelsaldo tijdens de wedstrijd worden bijgehouden
  • de juiste kleding, schoenen en keepersuitrusting wordt toegepast en neemt eventueel maatregelen (niet de scheidsrechter).
  • het laatst spelende team alles weer opruimt en de zaal leeg achter wordt gelaten. 

Scheidsrechters:

In de zaal deelt de scheidsrechterscommissie geen scheidsrechters in, maar is het team zelf verantwoordelijk voor het inplannen van 1 scheidsrechter bij elke wedstrijd. De teammanager ontvangt via de mail de wedstrijdcodes en geeft deze door aan de scheidsrechter. De ouders van de teams die op dit moment minder dan 4 scheidsrechters hebben, attenderen wij graag op de extra mogelijkheid om maandag 22 november alsnog het scheidsrechterdiploma te behalen. Hier komen ook de zaalregels aan bod. Voor bestaande (en nieuwe) scheidsrechters is er apart een opfrisavond over de zaalregels op 2 december om 20.00 uur. 


Trainers en coach:

De sport- en trainingscoördinatoren organiseren voor de trainers en coach informatieavonden rondom de zaal. Onderstaand het overzicht van de verschillende data:

Donderdag 18 november 19.00 -20.15 uur -> Train-de-trainer CD jeugd 

Donderdag 18 november 20.30 -22.00 uur -> Train-de-trainer AB jeugd 

Vrijdag 19 november 19.00 -20.15 uur -> Trainers en coaches Jongste Jeugd

Donderdag 25 november 19.00 -20.15 uur -> Coach- de - coach CD jeugd 

Donderdag 25 november 20.30 -22.00 uur -> Coach- de - coach AB jeugd 


Aanmelden voor 1 van de avonden kan via [email protected]


Spelregels in de zaal

Er gelden bij de zaalcompetitie enkele afwijkende regels. Zie voor het volledige zaal reglement:  

Regels voor zaalhockey. Op de website van de KNHB vind je ook diverse tips voor spel- en team begeleiders Jongste Jeugd.


Vakantieperiode:

Van maandag 20 december tot en met zondag 2 januari zijn er geen zaaltrainingen, geen veldtrainingen en is de club gesloten. Vanaf 3/1/2022 starten we het trainen weer op. Dit is dus de tweede week van de kerstvakantie. Zo zijn we weer goed voorbereid op de wedstrijden in het weekend van 8/1.


Corona-maatregelen:

Hoe de maatregelen er uit gaan zien tijdens de zaalperiode weten we nog niet. De KNHB heeft er vertrouwen in dat het zaalhockeyseizoen doorgang zal vinden. Zodra we daar meer over weten, informeren we jullie hierover.


Mocht je nog vragen hebben dan horen wij dat graag.

Bijlage