Start aanleg nieuw veld - minder parkeerplek
Terug
27 Oktober 2023
Start aanleg nieuw veld - minder parkeerplek


Nieuws afbeelding
Het gaat ineens snel! De gemeente heeft ons gisteren laten weten dat ze volgende week starten met de aanleg van het vierde veld. Een dry-field dus (als je nog eens wilt nalezen waarom we deze keuze hebben gemaakt, klik dan hier). Langs de volledige korte zijden komen hoge ballenvangers, de dugouts komen aan de overkant van het veld en daar komt ook een uitsparing om oefengoals neer te zetten. Om het hele veld komen betonplaten te liggen. Mogelijk komen er aan de overzijde ook wat bankjes.
Wat gaat er gebeuren?
Sommigen hebben op het veld al paaltjes zien staan: dat zijn de afmetingen van het nieuwe veld. Indrukwekkend om te zien hoe groot het eigenlijk wordt. De belangrijkste punten staan hieronder op een rij:
  • Aanstaande maandag worden er bouwhekken geplaatst. Die komen langs het grasveld waar nu het terrein van 2Samen is. Ook de zijkant van veld 3 wordt afgesloten met een bouwhek.
  • De parkeerplaats wordt ter hoogte van het bouwbord afgesloten. Dus er zijn minder parkeerplekken beschikbaar. Houd daar rekening mee. Aan alle teams die bij ons te gast zijn hebben we dit ook inmiddels laten weten. In de weekenden zal de aannemer de hekken wel wat verplaatsen zodat we maximaal parkeerruimte hebben. De aannemer zorgt voor een veilige omgeving voor fietsers (en auto┬┤s).
  • Het oefenveldje blijft bereikbaar.
  • Aanstaande dinsdag wordt er op het hele veld 30 centimeter grond afgegraven. Dat wordt afgevoerd met vrachtwagens. We hebben afgesproken dat ze vroeg beginnen en om 15.30u klaar zijn. Dus normaal gesproken hebben we hier geen last van. Mogelijk kan het met regen en modder wel glad zijn.
  • Bij de ingang van het terrein worden waarschuwingsborden geplaatst zodat verkeer weet dat er bouwverkeer in en uit gaat. Mogelijk dat er nog waarschuwingslampen komen, zodat het sowieso wat veiliger wordt bij de oversteek.
  • De week erna (week 45) wordt de drainage aangelegd voor de afwatering van het veld. Daarna worden de kabels voor de verlichting aangelegd, wordt de ruimte volgestort met zand en wordt de ondergrond aangelegd.
  • Het belangrijkste van een aanleg van een dryfield is de aanleg van de dempende onderlaag, de E-layer. Deze kan en mag alleen worden aangelegd bij een temperatuur van boven de 10 graden Celsius. Deze zal zeer waarschijnlijk pas in het voorjaar worden aangelegd.
  • Stel dat er tijdens het trainen of spelen ballen van veld 3 over het hek gaan, dan kunnen die gewoon worden gepakt. Alleen tijdens de aanleg en het drogen van de E-layer zal het terrein helemaal niet beschikbaar zijn.
  • Het veld zal op 1 juni ongeveer speelklaar zijn. Een extraatje is dat de gemeente aan de achterkant van het vierde veld een natuurspeelplek gaat maken. Ter compensatie van de speelplek die er bij 2Samen weg gaat. De bomen langs de Noordweg zullen ook bijna allemaal vervangen worden (apart project). Meer informatie hierover volgt later.
Later dit jaar sturen we een update. We zijn daarbij wel afhankelijk van de informatie die de gemeente ons verstrekt. Heb je vragen? Stel ze via [email protected].

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws