Zaalcompetitie
Terug
Jeugd nieuws 11 November 2023
Zaalcompetitie


Nieuws afbeelding

Terwijl we nog volop actief zijn in de najaarscompetitie op het veld, komt het zaalhockey seizoen al snel dichterbij. In deze nieuwsbrief bespreken we relevante data en zaken die geregeld moeten worden. Daar waar er nog zaken niet duidelijk zijn, geven we aan wanneer we dit kunnen verduidelijken.

Zaalseizoen:

We starten de wedstrijden in de zaal in het weekend van 2 en 3 december 2023. Het zaalseizoen eindigt in het weekend van 10 en 11 februari 2024.

Per wedstrijd mogen er 12 spelers op het wedstrijdformulier en de bank. Zijn er meer spelers in het team? Dan nemen deze spelers plaats op de tribune. Maak vooraf een duidelijk schema, zodat voor iedereen duidelijk is wie meespeelt bij welke wedstrijd. Het is dus ook belangrijk dat spelers tijdig aangeven als ze niet aanwezig zijn.

Zaaltrainingen:

In de zaalperiode zijn er voor alle teams zaaltrainingen gepland. Ook dit seizoen hebben we ervoor gekozen dat ieder deelnemend seniorenteam en ieder jeugdteam een heel zaalveld ter beschikking heeft voor de training. Dat komt de rust in de zaal en de trainingsmogelijkheden ten goede.

De zaaltrainingen starten op maandag 27 november 2023. De trainingstijden voor de zaal zijn terug te vinden op de website en in de app.

Het is ons gelukt om voldoende zaalruimte af te huren op de volgende 6 locaties:

- Sporthal de Schilp, Schaapweg 4 te Rijswijk

- Sporthal Hoge Veld, Panamaplein 30 te Den Haag

- Sporthal LIPA, Paets van Troostwijkstraat 93 te Den Haag

- Boerderij Dichtbij, Zwetkade Noord 3 te Wateringen

- HC Ring Pass, Westblok 1 te Delft

- HC Schiedam, Olympiaweg 63 te Schiedam

In de eerste vier zalen dienen de teams zelf de zaalbalken te plaatsen en weer op te ruimen. Zorg dus dat je op tijd bent en met voldoende mensen die kunnen helpen, zodat dit niet ten koste gaat van de training.

Afwijkende tijden/dagen/locaties

Helaas kunnen we deze zaalperiode geen gebruik maken van het Wateringse Veld college. Bovendien is er in Den Haag een groot gebrek aan beschikbaarheid van sporthallen. Door deze beperkte beschikbare zaalcapaciteit vindt de zaaltraining voor een aantal teams plaats op een andere dag en/of tijdstip dan de huidige veldtraining en zijn sommige locaties verder weg. Wij realiseren ons dat dit flexibiliteit van spelers en ouders (rijbeurten/meefietsen) en van onze trainers vraagt in deze 9 zaalweken. Maak daarom goede afspraken in het team en help elkaar, zodat we er samen een mooie zaalperiode van kunnen maken.

Veldtrainingen:

De tweede training op het veld blijft intact. Als team kan je ervoor kiezen om in overleg met de trainer/coach de veldtraining aan te passen (bijv. in een looptraining). Indien je (eenmalig of structureel) de training aanpast en geen gebruik maakt van de accommodatie van HCWV vernemen wij dit ook graag via [email protected] .

Benjamins & Smurfen

Zodra de trainers en jongste jeugd op woensdagmiddag de zaal in gaan, verandert er ook iets voor de Benjamins & Smurfen. De Benjamins & Smurfen gaan in de week van 27 november op devrijdagmiddag op het veld trainen (ipv woensdag) zolang het weer het toelaat. Zij trainen van 16.30 – 17.30 uur. Na de zaalperiode zijn de Benjamins & Smurfen weer welkom op de woensdagmiddag.

Sinterklaas en kerstvakantie

Op dinsdag 5 december is er geen training!

Van maandag 18 december 2023 tot en met maandag 1 januari 2024 is er geen zaaltraining, geen veldtraining en is de club gesloten.

Vanaf 2 januari 2024 starten we het trainen weer op. Dit is dus de tweede week van de kerstvakantie.

Keepers in de zaal

In deze winterperiode is er geen aparte keeperstraining. De keepers van de elftallen trainen mee met het team. Voor de vaste keepers organiseren we op woensdag 20 december 2023 een keepersclinic.

Tijden en het schema worden gedeeld in de Whatsapp-groep van de keepers.

Materialen

Beheerders van zalen zien streng toe op het behoedzaam neerleggen en opruimen van de balken en op de juiste uitrusting van de spelers. Zij zijn zuinig op hun hal. In de zaal wordt met zaalschoenen gespeeld, die niet buiten gedragen zijn. Ook moeten de schoenen een lichte zool hebben, zodat deze niet kan afgeven. Dit schoeisel is ook verplicht voor de begeleiders. Er mag alleen gespeeld worden met een speciale zaalstick (te koop bij o.a. Sport2000 in Naaldwijk) en een beschermende zaalhandschoen met dichte vingers aan de niet-dominante hand. En uiteraard draagt ook iedereen een bitje en scheenbeschermers.

De uitrusting van de keeper mag geen onderdelen bevatten die de vloeren kunnen beschadigen.

Uiterlijk vrijdag 17 november zitten er daarom in de keeperstas speciale bandjes voor de keepersklompen (ter vervanging van de gespen). Ook ontvangen de keepers van de A, B, C en senioren zaalhoezen. Aan het einde van de zaalperiode lever je de bandjes en hoezen weer in bij de Materiaalcommissie.

De Materiaalcommissie zal apart communiceren over de overige benodigde materialen voor de teams (zoals zaalballen en pionnen) .

De HCWV exploitatie is in het zaalseizoen maar beperkt open. Het ophalen van de keeperstas is in principe elke vrijdag tussen 16.30 - 19 uur mogelijk en rondom jouw eigen veldtraining (mits de velden niet zijn afgekeurd). Wees dus voorbereid, dan sta je niet voor een gesloten deur/hek.

Let erop dat het in de zaal / in een blaashal soms behoorlijk koud kan zijn. Neem dus voldoende lagen kleding mee.

Zaalleiding:

Hoe zat het ook alweer? Het team die zaalleiding heeft bij de wedstrijden, zorgt ervoor dat:

- de balken op tijd klaar liggen;

- de doelen klaar staan. O8-teams nemen 24 pionnen mee om de 2x6 goals te kunnen

neerzetten;

- er geen gevaarlijke materialen rond het veld liggen;

- de wedstrijden op tijd starten en eindigen (tijd is tijd in de zaal);

- de tijd, straftijd en doelsaldo tijdens de wedstrijd worden bijgehouden;- de juiste kleding, schoenen en keepersuitrusting wordt toegepast en neemt eventueel

maatregelen (niet de scheidsrechter);

- het laatst spelende team alles weer opruimt en de zaal leeg achter wordt gelaten.

Scheidsrechters:

In de zaal deelt de arbitragecommissie geen scheidsrechters in, maar is het team zelf verantwoordelijk voor het inplannen van 2 scheidsrechter bij de thuiswedstrijden. De thuiswedstrijden zijn de wedstrijden waar HCWV 2x als eerste wordt genoemd. Je regelt de scheidsrechters voor de drieluik van wedstrijden (dus 2 scheidsrechters voor 3 wedstrijden).

De teammanager ontvangt via de mail de wedstrijdcodes en geeft deze door aan de scheidsrechters.

Indien je als scheidsrechter begeleiding wilt ontvangen in de zaal, dan kan je contact opnemen met de arbitragecommissie via [email protected]. Tevens is er op maandag 20 november om 19.30 uur een opfrisavond zaalregels gepland voor scheidsrechters, coaches en teammanagers.

Spelregels in de zaal

Er gelden bij de zaalcompetitie afwijkende regels. Zie voor het volledige overzicht het zaalreglement:

Regels voor zaalhockey. Hier vind je ook korte video’s om spelsituaties te verduidelijken. De KNHB zal de komende weken eea aanvullen.

Bijeenkomsten:

De TC, JC en scheidsrechterscommissie organiseren verschillende bijeenkomsten rondom de zaal.

Onderstaand het overzicht van de verschillende data:

Maandag 20 november, 19.30 uur: Opfriscursus scheidsrechters zaalcompetitie.

Dinsdag 21 november: Informatiebijeenkomst op HCWV voor teammanagers en

coaches van alle jeugdteams, dit gaat over de

organisatorische kant van de zaalperiode.

Dinsdag 28 november: Coach de coach en train de trainer bijeenkomst waarin wordt

ingegaan op de speeltactiek van zaalhockey.

Wij wensen jullie veel hockeyplezier toe in de zaalperiode en mocht je nog vragen hebben dan horen

wij dat graag.


Jeugdcommissie

Seniorencommissie

Scheidsrechterscommissie

Materiaalcommissie

Technische commissie