Voorbereidingen seizoen 2024-2025
Terug
4 Juni 2024
Voorbereidingen seizoen 2024-2025


Beste (jeugd)leden en ouders,

Op 15 en 16 juni 2024 is de laatste competitiedag, het einde van het seizoen is in zicht. Met het oog op komend seizoen is de club vanuit alle commissies alweer druk bezig om van alles weer organisatorisch goed afgestemd te krijgen. Graag informeren wij jullie over de planning rondom de teamindelingen en de zomervakantie.

Naar aanleiding van de eerder verstuurde enquête en de vele gesprekken over het onderwerp teamindelingen, hebben de Jeugdcommissie en de Technische Commissie besloten het proces rondom het samenstellen van de nieuwe jeugdteams voor nu en komend seizoen anders in te richten, zie eerder bericht van 23 mei 2024. Bij het samenstellen van de teams maken de Jeugdcommissie en de Technische Commissie gebruik van de informatie die trainers en coaches gedurende het jaar hebben gedeeld, informatie van spelers (en/of ouders) én de feedback van de trainingscoördinatoren. 

Op 16 juni 2024 worden de nieuwe teamindelingen 2024-2025 voor zowel de senioren en jeugdteams bekend gemaakt op de website HCWV achter de inlog. Op deze indeling zijn twee uitzonderingen, dit betreft de bekenmaking van Dames 1 en Heren 1. Deze worden door de trainer/coaches van de betreffende teams op een later tijdstip bekend gemaakt. 

Kort na de bekendmaking van de nieuwe teamindelingen ontvangen de ouders van de jeugdleden weer informatie over de benodigde teambegeleiders. Ouders kunnen zich dan bijvoorbeeld aanmelden voor coach, trainer, teammanager of speelbegeleider/scheidsrechter. Denk daar alvast even over na!

 

Trainingstijden komende weken

In de week van 10 tot en met 15 juni 2024 trainen de teams voor het laatst in de huidige samenstelling. Vanaf 17 juni tot en met 28 juni 2024 trainen de teams in de nieuwe samenstellingen, zodat iedereen al voor de vakantie de gelegenheid heeft om kennis met elkaar te maken en alvast samen te hockeyen. We houden daarbij het huidige trainingsschema aan. Bijvoorbeeld: zit je nu in de MO14-2 en word je nieuwe team de MO-16-1, dan train je van 17 juni tot en met 28 juni 2024 op het tijdstip dat de huidige MO16-1 traint.

Mocht het team van aankomend seizoen, dit huidig seizoen nog niet bestaan dan zal hier rekening mee worden gehouden.

We geven via de site (actueel/trainingsschema) aan welke van de twee trainingen in deze periode wordt ingevuld door de club (via de site). Op het andere trainingsmoment kan je met het team natuurlijk ook trainen, maar dan moet je met het team zelf een trainer vinden. Dit kan natuurlijk één van de ouders zijn.

 

Vorig jaar waren er ook enkele teams die hier geen gebruik van wilden maken (met name de oudere teams). En hoewel wij heel erg aanraden om dit juist wel te doen: als blijkt dat er onvoldoende spelers of speelsters aanwezig zijn voor deze trainingen, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de trainingscoördinator of Technische Commissie (via [email protected]). Dan voorkomen we dat er een trainer voor niks op het veld staat.

 

Na de vakantie

In het nieuwe seizoen starten de reguliere trainingen direct na de zomervakantie, vanaf maandag 26 augustus 2024. Hier geldt: onder voorbehoud dat er dan al trainers beschikbaar zijn. Het weekend van 31 augustus en 1 september 2024 voor de start van de competitie zullen wij proberen oefenwedstrijden te regelen voor alle teams. We proberen dit schema zo snel mogelijk bekend te maken.

Clubhuis en velden gesloten

Houd er rekening mee dat het clubhuis en de velden gesloten zijn van 13 juli 2024 tot en met 23 augustus 2024. Het is dan voor senioren en (jongste) jeugdteams niet mogelijk om op eigen gelegenheid een training te regelen.

 

Mogen we eerder starten met trainingen?

Zelf in clubverband een balletje slaan op het veld is dus helaas niet standaard mogelijk in de vakantieperiode. Mocht je dat wel willen doen, neem dan tijdig contact op door een mail te sturen naar de Jeugd/Seniorencommissie en Technische Commissie voor een tijdige aanmelding bij de gemeente Den Haag. Voorwaarde is wel dat er een sleutelhouder aanwezig moet zijn.

 

Sportieve groet,

Jeugdcommissie, Seniorencommissie en Technische commissie HCWV