Blauwe kaart
Terug
Uitgelicht 30 Oktober 2018
Blauwe kaart


Nieuws afbeelding Na de herfstvakantie kunnen jeugdteams van HCWV na afloop van de thuiswedstrijd een ‘blauwe kaart’ uitdelen aan de tegenstander. Hiermee draagt iedereen bij aan de sportieve sfeer op onze club en het respectvol met elkaar omgaan. Na de herfstvakantie kunnen jeugdteams van HCWV na afloop van de thuiswedstrijd een ‘blauwe kaart’ uitdelen aan de tegenstander. Hiermee draagt iedereen bij aan de sportieve sfeer op onze club en het respectvol met elkaar omgaan.

Wat is een "blauwe kaart”?
Een blauwe kaart is een kaart om blij van te worden en is daarom anders dan de groene, gele en rode kaarten. Het HCWV-team geeft de blauwe kaart na een thuiswedstrijd aan het bezoekende team. Op de kaart vult het thuisteam in waarom het bezoekende team sportief was of een compliment verdient over  wat er leuk/goed ging tijdens de wedstrijd. Zo kijken spelers, begeleiders en supporters ook op een andere manier naar de wedstrijd en is er meer nadruk op wat goed gaat en positief is. De blauwe kaart is een aanvulling op de ‘shake hands’ (het geven van een hand voorafgaand aan de wedstrijd) en het even samen zitten na de wedstrijd. 

Hoe werkt de "blauwe kaart”? 
De blauwe kaart wordt uitgedeeld door de wedstrijdtafel (bij de bar) voorafgaand aan de thuiswedstrijd. Aan het begin van de najaarscompetitie (3 en 10 november) zijn de leden van de commissie Sportiviteit en Respect aanwezig bij de wedstrijdtafel om info te geven over de blauwe kaart en het gebruik hiervan te stimuleren. 

Kaart invullen en uitdelen
Spreek onderling af in je team wie de blauwe kaart invult, of doe het allemaal samen na afloop van de wedstrijd. Doe het op een manier die binnen jouw team past. Maak nog even een foto van de ingevulde kaart en mail deze naar [email protected] Geef de HCWV blauwe kaart na afloop van de wedstrijd aan de coach of aanvoerder van de tegenstander. 

Kunnen we zelf ook een "blauwe kaart” krijgen?
Steeds meer clubs gaan werken met een blauwe kaart, omdat het thema sportiviteit en respect op veel clubs een belangrijk onderwerp is. Als jouw team zelf een blauwe kaart krijgt, vinden we het erg leuk als je dat deelt met ons en anderen.  

We plaatsen de foto’s van de uitgedeelde én ontvangen kaarten op de website en op social media.

Heb je nog vragen/opmerkingen? Dan kun je terecht bij de commissie Sportiviteit en Respect: [email protected] of spreek ons persoonlijk aan! 

Groetjes van de commissie sportiviteit & respect,
Carina van der Beek, Martin van Zanten en Laura Visser