10 jaar fithockey bij HCWV!
Terug
Senioren / Trim / Fit nieuws 20 Maart 2023
10 jaar fithockey bij HCWV!


Nieuws afbeelding

Tien jaar geleden startte HCWV met fithockey. Dit werd maandagochtend 20 maart feestelijk gevierd. Voorzitter Igor Passchier deelde voor deze gelegenheid na de wekelijkse training taart uit. Hij blikte terug op het ontstaan van het team. In 2013 is de club gestart met een kleine groep fithockeyers, maar inmiddels is er een vaste kern van enthousiaste sporters. ‘Het fithockeyteam hoort inmiddels helemaal bij HCWV,’ zei Igor. Hij vindt het leuk dat het team ook meedoet met andere activiteiten die de club organiseert, zoals de jaarlijkse pubquiz of de nieuwjaarsreceptie.Drie leden van het eerste uur werden maandag in de bloemetjes gezet: Maria, Huib en Corinne. Zij zijn er nog steeds bij!

Mieke Mouwen en Annemieke de Haan startten samen in 2013 met een kleine groep fithockeyers. Mieke is nog steeds de vaste trainster van het team. Mieke: 'ik ben ontzettend trots op dit team, omdat ze met zo veel enthousiasme elke maandagochtend op het veld staan, weer of geen weer. Na de training is er ook altijd tijd voor de zogenaamde derde helft: gezellig met elkaar een kopje koffie drinken en vaak is er iets lekkers bij. Het gaat niet alleen om het bewegen, maar ook om het samenzijn: het delen van lief en leed’, zo vertelt Mieke. Verdrietig was bijvoorbeeld het plotseling overlijden van Gerard vorig jaar. Hij wordt door de groep nog steeds gemist.

Trainen doen de fithockeyers met een speciale hockeystick (unistick) en bal. De training bestaat uit een warming-up, inslaan, oefening, wedstrijd, de cool-down en daarna natuurlijk de derde helft. Het team speelt zo af en toe een wedstrijdje tegen andere clubs uit de omgeving, zoals Westland, Pollux en Evergreen. Dat zijn altijd gezellige en sportieve wedstrijden. En in oktober vorig jaar werd het jaarlijkse fithockeytoernooi van de KNHB bij HCWV gehouden. Een zeer geslaagd evenement, waar de fithockeyers met veel plezier op terugkijken. Maar ook als er een toernooi ergens anders in Nederland wordt georganiseerd, reist het team er graag naar toe. Zo zijn de fithockeyers in Beuningen, Naaldwijk, Zwijndrecht en Heemstede geweest.

Nieuwe fithockeyers zijn bij HCWV altijd van harte welkom; het team verwelkomt ze met open armen. Op de maandagen 3, 17 en 24 april zijn er inlooptrainingen (de trainingen starten om 10.00 uur): Op deze manier kunnen 50-plussers die geïnteresseerd zijn kennis maken met fithockey. Geheel vrijblijvend. Een van de fithockeyleden vult nog aan: ‘ervaring met hockey of andere sporten is niet nodig hoor, iedereen kan meedoen!’

Aanmelden voor de inlooptrainingen kan via [email protected].

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws