Uit het bestuur nov 2023
Terug
Bestuursnieuws 1 December 2023
Uit het bestuur nov 2023


Nieuws afbeelding
Beste HCWV-ers,
Afgelopen zaterdag speelden veel teams hun laatste wedstrijd voor het zaalseizoen begint. Op de club rook je de geur van verse oliebollen en die werden gretig afgenomen (bracht 465 euro op). Op het veld werden mooie inspanningen geleverd. Teams die streden om de zevende plek, de vijfde plek en het kampioenschap, allemaal vol overgave! Heel leuk om te zien. In al die drukte vergaderden we als bestuur voor de vierde keer dit jaar. Een greep uit deze vergadering.


Bijdragen ontwikkeling jeugd?
Laat ik eens beginnen met een o zo belangrijk onderwerp: met wat jullie als ouders en kinderen, leden van deze club, kunnen betekenen voor de club. We hebben jullie nodig. We hebben namelijk best een aantal belangrijke vacatures. Binnenkort gaan we ook gerichter werven, maar voor nu zoeken we met name lijncoördinatoren. Als lijncoördinator draag je zorg voor het reilen en zeilen van een leeftijdscategorie. Ontzettend leuk om te doen, maar op momenten ook ingewikkeld zo hoor ik. Nu we het indelingsbeleid evalueren (deze week hebben de meesten van jullie de enquête ontvangen), denken we dat vooral de leuke dingen gaan overheersen. Wil je zo bijdragen aan de ontwikkeling van onze jeugd, neem dan contact op met Joris van Daal ([email protected]).


Financiële situatie
Voor hen die op de Algemene Ledenvergadering waren is het geen verrassing, maar vorig jaar hebben we het jaar afgesloten met maar liefst een verlies van 43.000 euro. Dat was verklaarbaar omdat er flink wat leden hadden opgezegd in Coronatijd en bovendien stegen de energiekosten flink. Ook dit seizoen zijn we gestart met een niet sluitende begroting. Dat betekent dat we als bestuur goed opletten. Gelukkig heeft het Waarborgfonds Sport (die garant staat voor onze leningen) de gemeente Den Haag laten weten dan onze financiële situatie nog steeds uitstekend te noemen is. Op de ALV is wel besloten om te gaan werken met een meerjarenbegroting. Alle commissies werken daarom aan een meerjarenplan voor hun onderdeel.


Blaashal & zaalhockey
Nu het zaalseizoen start komt onvermijdelijk ook de vraag weer op of een blaashal tot de mogelijkheden behoort voor HCWV. Het eerlijke antwoord? Begin 2023 is er door het bestuur onderzoek naar gedaan door te praten met een groot aantal clubs in het land. De conclusie: er zitten voordelen aan, maar ook zeker uitdagingen. Naast de investering is het opzetten en opbreken van een dergelijke hal ook nog een behoorlijke klus waar vele tientallen vrijwilligers voor nodig zijn. Natuurlijk kan je hier ook inkomsten van de KNHB en het clubhuis tegenover zetten. Kortom, het blijft aantrekkelijk. Gezien bovenstaande financiële situatie, de andere ideeën voor investeringen en het vierde veld, heeft dit onderwerp echter dit seizoen niet de prioriteit van het bestuur. Desondanks hebben twee leden aangeboden alsnog een onderzoek te willen doen. Voor wat betreft de zaalfaciliteiten voor volgend jaar ben ik vandaag in constructief gesprek geweest met de gemeente. De afnemende zaalcapaciteit in onze directe omgeving is een reden tot zorg. Maar de gemeente wil meedenken voor structurele oplossingen voor volgend seizoen. Goed om te weten: alleen een zaal is niet voldoende. Er moeten ook balken en goals zijn. Ook de vloer moet niet kunnen beschadigen door sticks of ballen.

Silver Cup 2024
Je kon er bijna niet omheen: twee thuiswedstrijden van Heren 1 voor de Silver Cup. Tegen Ypenburg werd gewonnen en helaas was Pollux net iets te sterk in de volgende ronde. Dankzij vele vrijwilligers waren het memorabele vrijdagavonden! Aan dat succes zat wel een keerzijde: door de harde muziek en het afgestoken vuurwerk in de buurt zijn er klachten binnen gekomen en heeft de gemeente na 22u twee keer een forse overtreding van de geluidsnorm geconstateerd. Dat had ons een boete van 3000 euro kunnen kosten. ´Gelukkig´ was de overtreding 2 Db onder die norm. Dat moeten we volgende keer anders doen. In 2024 hopen we natuurlijk dat zowel de Heren 1 als Dames 1 mooie successen gaat boeken en dat de avonden net zo memorabel worden. Maar de seniorencommissie en activiteitencommissie zullen een draaiboek voor deze dagen maken, met inachtneming van de regels. Ook met de gemeente gaan we in gesprek hierover. Als club die midden in een wijk staat, hebben we ook gewoon een verantwoordelijkheid.

HCWV maatschappelijk betrokken
Die verantwoordelijkheid voor de wijk willen we ook graag nemen. Ik was recent aanwezig bij een bijeenkomst van sportbestuurders in onze buurt, in Escamp. Sportclubs in onze omgeving worden door de gemeente echt gezien als essentieel onderdeel van het sociale vangnet, een plek waar met name kinderen echt aan sporten toekomen. In het bestuur is daarom besloten om hier voor de komende jaren meer aandacht aan te geven, binnen de mogelijkheden die we hebben. Niet alleen als het gaat om de wijk om ons heen, maar ook als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gelukkig doen en deden we al heel veel: we organiseren dit jaar bijvoorbeeld clinics op scholen, we gaan kijken wat we doen met de Hockey Foundation en we doen al een hele hoop aan duurzaamheid en besparing. En er zijn nog veel meer ideeën. Daarom hebben we ook besloten dat we een beperkt aantal dingen oppakken. En sommige zaken, hoe sympathiek ook, voorlopig niet doen.


Arbitrageplan
Het bestuur heeft het nieuwe arbitragebeleid vastgesteld. Meer dan voorheen beschouwen we de speelbegeleider (ja, niet meer spelbegeleider) en scheidsrechter als gastheer en gastvrouw op het veld. We hebben maar liefst zo´n 80 actieve speelbegeleiders en scheidsrechters. Wij geloven dat excellente arbitrage bijdraagt aan het plezier, groei en veiligheid van spelers, begeleiders en supporters. Het nieuwe beleid is nu weer actueel, geïllustreerd, korter en beter te begrijpen. Leuk om te lezen als je speler of ouder bent! Het beleid komt binnenkort op de site achter de inlog.


Mocht je vragen hebben over een van de bovenstaande zaken of je wilt weten of jouw ingebrachte punt behandeld is? Laat het weten via [email protected] of [email protected].

Met vriendelijke groet, namens het gehele bestuur,

Meindert Kappe

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws