Uit het bestuur dec 2023
Terug
Bestuursnieuws 23 December 2023
Uit het bestuur dec 2023


Nieuws afbeelding

Beste HCWV-ers,
Het clubhuis is donker en dicht, er zijn geen trainingen meer op het veld. We besluiten daarom dit keer om bij een bestuurslid thuis te vergaderen. Aan een ruime tafel in het hart van het Wateringse Veld gaat het 2.5 uur lang over hockeyzaken. Hieronder staan enkele zaken die wij besproken hebben.


Sportcoördinator 2024
Met veel plezier maken we al een paar jaar gebruik van de kennis en kunde van Kjeld Crucq. Het is als sportcoördinator vanuit de gemeente aangesteld. Ook voor 2024 hebben we een aanvraag gedaan en die is goedgekeurd. Of dat ook weer Kjeld wordt, gaan we zien, maar we zijn sowieso heel blij met de ondersteuning. De ondersteuning zal zich, naast hockeytechnische zaken, ook gaan richten op het vergroten van onze maatschappelijke betrokkenheid. De gemeente stimuleert dit met de start van het project Open Club.


Vrijwilligers bedankt
Vorige week mochten we veel van onze vrijwilligers verrassen. Met een klein presentje en hulp van de gemeente, als dank voor jullie inspanningen dit jaar. Leuk om jullie allemaal eens te zien en te spreken. Voor zover nog niet gedaan trouwens: willen jullie in de app (via profiel) of de site even jullie gegevens controleren? We merkten dat niet overal de mail aankwam namelijk.

Daarover gesproken: de oproepen voor nieuwe vrijwilligers hebben helaas nog niet veel opgeleverd. Nog steeds zoeken we lijncoördinatoren en diverse commissieleden. We kunnen ons best voorstellen dat het veel werk lijkt. Maar als je wilt helpen, denk we graag na over hoe we het inpasbaar voor je kunnen maken. Of je nou net nieuw bent op de club of al jaren meedraait.

Als bestuur hebben we in ieder geval onze verantwoordelijkheid genomen: sinds lange tijd is er al geen bestuurslid voor technische zaken. Heel vervelend, want hockeytechnische zaken vormen het hart van onze club. Daarom hebben we besloten per direct een bestuurswissel toe te passen. Henk van Maanen zal voortaan als bestuurslid technische zaken gaan optreden. Zijn portefeuille Algemene Zaken valt daarmee (deels) vrij. Als iemand zich geroepen voelt voor die plek, zoek even contact met mij.


Enquete teamindelingen
Circa 130 HCWV-ers hebben de afgelopen weken de enquête over de teamindelingen ingevuld. Een flink percentage en dat geeft aan dat het onderwerp leeft. In januari bespreken we de resultaten als bestuur met elkaar en daarna delen we die met jullie.


Grote Clubactie & Rabo Clubsupport
We waren wat laat met de Grote Clubactie dit jaar. Sorry. Dat gaan we volgend jaar beter doen. Maar gelukkig heeft het toch nog 1400 euro opgebracht! Dank aan iedereen die zich heeft ingespannen om lootjes te verkopen. We nemen contact op met de leden die de meeste lootjes hebben verkocht en het team met de hoogste lotenverkoop. Die gaan we binnenkort in het zonnetje zetten.Ik begrijp zelfs dat er her en der ook nog een prijs is gewonnen met de loterij. Het geld is bestemd voor de inrichting van ons vierde veld. Daar over gesproken: hebben jullie gezien dat het al enorm opschiet? De lava ligt op zijn plek en ook liggen alle betonplaten al. Het wachten is nu op een gemiddelde temperatuur van boven de 10 graden, zowel overdag als ´s nachts. Dan kan namelijk de onderlaag, de E-Layer, worden gelegd. Essentieel voor het goed bespeelbaar maken van het veld.

Met het geld van Rabo Clubsupport gaan we een waterpunt aanleggen. Dit doen we samen met Dunea. De exacte plek moet nog worden bepaald, maar in de warme maanden hebben we straks een mooie plek om bidons te vullen.


Vlaggenmasten
Het is jullie misschien opgevallen dat we geen normale vlaggenmasten hebben. Alleen vlaggenmasten voor baniervlaggen. Dat is onhandig, want steeds vaker wordt ons gevraagd om een normale vlag te hijsen. Denk alleen al aan de schitterende kampioensvlag die we namens de ereleden uit handen van Annemieke de Haan kregen. We verwachten veel kampioenen dit jaar, dus de hoogste tijd om hier wat aan te doen 😊. We gaan met de gemeente in overleg over de plek. Onze voorkeur heeft een plekje naast het speeltoestel aan de voorkant.

NK op de club
En er komt een ´NK´ naar onze club! Namelijk het NK The Indian Maharadja Hockey Cup. Heel erg leuk: 2 tegen 2 hockey en open voor iedereen in de leeftijdscategorieën O9, O10, O12 en O14. Noteer 24 augustus 2024 alvast in je agenda om je teamgenoten en andere hockey(st)ers aan te moedigen.


Seizoen 2024-2025
Ik schreef het al eens: we denken ook al na over volgend seizoen. Vrijwel alle commissies hebben plannen ingeleverd voor de komende 2 seizoenen. We hebben ze bekeken en ze zien er goed uit! Maar ze kosten ook geld. We gaan de komende periode kijken hoe we dit tegen de begroting en de inkomsten aan kunnen houden. Daarna maken we keuzes over wat we wel en niet doen. Op 29 februari bespreken we dit tijdens een Grote Commissievergadering. Leden van de commissies zijn dan van harte welkom. Voorop staat dat we op een leuke en veilige manier moeten kunnen blijven hockeyen.

Mocht je vragen hebben over een van de bovenstaande zaken of je wilt weten of jouw ingebrachte punt behandeld is? Laat het weten via [email protected] of [email protected].


Met vriendelijke groet en fijne feestdagen gewenst, namens het gehele bestuur,

Meindert Kappe