Uit het bestuur feb 2024
Terug
Bestuursnieuws 3 Maart 2024
Uit het bestuur feb 2024


Nieuws afbeelding

Beste HCWV-ers,

De voorjaarsvakantie is achter de rug en het veldseizoen is dit weekend weer echt begonnen! Afgelopen week kwamen alle commissies samen voor de Grote Commissievergadering. Daar hebben we als bestuur aangegeven dat we heel blij zijn met alle plannen voor volgend seizoen. Tegelijkertijd hebben we ook keuzes gemaakt omdat we als club goed op onze uitgaven moeten letten. Dus sommige ideeën kunnen niet doorgaan. Volgend seizoen investeren we in ieder geval wel in de werving van nieuwe leden, het bevorderen van een positieve sportcultuur en hockeyclinics gericht op de verdere ontwikkeling van hockeytechnische vaardigheden.


Bar nieuwe stijl

We hebben geluisterd naar jullie wensen en daarom hebben we hard gewerkt aan een nieuw concept van de bar. Daarmee vergroten we het aanbod, maken we het duurzamer & gezonder en gaan we zorgen voor snellere bediening tijdens drukke momenten. Spannend en heel fijn dat de exploitatiecommissie en de klussengroep zich daar momenteel hard voor inzetten. We realiseren ons goed dat dit nieuwe concept alleen goed gaat werken als bijvoorbeeld spullen op vaste plekken liggen en iedereen de ruimte heeft om producten klaar te maken. Daarom worden we strenger over wie er achter de bar mogen komen.

Je zal wel benieuwd zijn wat het nieuwe aanbod wordt. Nou, het wordt een beetje Italiaans: er komen panini´s, pizza´s en pasta´s. Jullie krijgen natuurlijk een uitnodiging wanneer we echt starten. Zin om daaraan mee te werken? We zoeken nog HCWV-ers die het leuk vinden om achter de bar te helpen. Meld je aan via [email protected].

Overigens, ons Jupilerbier zal vervangen worden door bier van Hertog Jan.


Bestuurslid algemene zaken

Gelukkig hebben we Tamara van der Touw bereid gevonden om de portefeuille Algemene Zaken op zich te nemen. Ze neemt dit over van Henk van Maanen die de technische commissie, arbitragecommissie en seniorencommissie onder zijn hoede heeft genomen. In de voorjaars-ALV zal ze officieel worden voorgedragen (dat hoort), maar ze zal de komende tijd al wel aan de slag gaan. Eigenlijk missen we dan nog 1 bestuurslid, namelijk een bestuurslid exploitatie. Nu het nieuwe barconcept wordt opgezet onder leiding van Jimmy Kruimel, zoeken we vooral een HCWV-er met een visie op het clubgebouw en de ruimte er omheen. Interesse? Meld je bij mij ([email protected]) of een ander bestuurslid.


Ons nieuwe dryfield

Ongetwijfeld hebben jullie gehoord over het besluit van de FIH om het gebruik van het dryfield voor tophockey uit te stellen. Dit naar aanleiding van de evaluatie na afloop van het WK hockey 5’s in het warme Oman. Daar bleek dat het dryfield dat daar is gebruikt nog niet voldeed aan de verwachtte speeleigenschappen en mogelijk voor blessures zorgde. Dat is vervelend nieuws voor deze veelbelovende ontwikkeling. De KNHB heeft daarop ook een reactie uitgestuurd, waarin ze aangeven verder te spreken met CSC Sport/Greenfields omdat zij verder zijn in hun ontwikkeling van een veilig dryfield met waterveldeigenschappen. CSC Sport/Greenfields levert ook ons dryfield. Zij gebruiken een andere techniek dan de leverancier van het veld in Oman. In overleg met hen is een plan ontwikkeld om continu de effecten van het gebruik van het veld te meten, bijvoorbeeld over spelgevoel, balbehandeling en belasting van knieën en enkels. Over dit plan vertellen we meer als we dichterbij de oplevering zijn.

Overigens: links op de bar staat inmiddels een mooie bak waarin je de opbouw van het nieuwe veld kan zien en een stukje van het dryfield. Komende week worden trouwens de lichtmasten geplaatst.


HCWV & de Voedselbank

Er leven in Nederland bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. HCWV gaat daarom vanaf april samenwerken met de Voedselbank in Wateringen. De voedselbank wil graag meer mensen helpen, maar daarvoor is ook meer voedsel nodig. Daarom ben je welkom om goed en gezond voedsel te doneren. Bij het clubhuis komen kratjes te staan waar producten in geplaatst kunnen worden. We hopen dat we hiermee een steentje kunnen bijdragen. Via onze socials zullen we jullie de startdatum laten weten.

Mocht je vragen hebben over een van de bovenstaande zaken of je wilt weten of jouw ingebrachte punt behandeld is? Laat het weten via [email protected] of [email protected].


Met een sportieve groet namens het gehele bestuur,

Meindert Kappe

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws