Uit het bestuur sept 2023
Terug
Bestuursnieuws 28 September 2023
Uit het bestuur sept 2023


Nieuws afbeelding

Beste HCWV-ers,

Leuk dat velen het eerste bericht van het bestuur hebben gezien. Deze week kwamen we voor de tweede keer in dit seizoen bijeen. Vlak nadat onze Heren 1 in Mijdrecht een spannend 2-3 overwinning in de Silver Cup afdwongen. Van harte mannen! Het voornaamste gespreksonderwerp was natuurlijk het vierde veld. Het besluit en de toelichting hierover staan onderaan dit verhaal.


Teamindelingen

Zoals beloofd gaan we het indelingsbeleid evalueren. In het bestuur is het plan van aanpak hiervoor goedgekeurd. In week 45 hopen we een eerste resultaat te hebben. In het proces worden diverse leden uit de club, de technische commissie en de jeugdcommissie betrokken. Deze evaluatie is wat ons betreft een goede stap in de verdere ontwikkeling van de indelingsprocedure en waar nodig het indelingsbeleid. Joris van Daal en Henk van Maanen zullen dit namens het bestuur begeleiden.


Acties

Inmiddels is het stemmen voor de Rabo Clubsupport bijna achter de rug. Ik hoorde al dat we best wat stemmen hebben gekregen. Volgende week krijgen we het bedrag te horen. Nog even duimen, maar we hopen er een mooi nieuw waterpunt van te kunnen aanleggen.

En zijn mensen nou vergeten te stemmen of kon dat niet? Geen nood: in de komende periode start ook de Grote Clubactie weer. Door het verkopen van loten kan je HCWV helpen. Voor komend jaar zullen we hier eerder over communiceren en ook met elkaar leuke doelen voor het geld bepalen. Voor nu was dat helaas te kort dag.


Sportiviteit en cultuur

Ons kwam ter ore dat er in diverse jeugdteams soms sprake is van buitensluiting en overheersend gedrag van enkele spelers/speelsters. De Jeugd Commissie zal dit met voorrang op pakken. Maar vanuit het bestuur hierbij ook een helder signaal: dit gedrag, ongeacht de aanleiding of situatie, is niet acceptabel. We willen als club een plek bieden voor iedereen en daarmee heeft iedereen een rol in een team. Gedrag dat de teamvorming en –dynamiek op negatieve wijze beïnvloed is echt niet OK. Mocht je hier mee te maken hebben of overkomt het je? Praat er over met de teambegeleiding. Ook het bestuur is altijd bereikbaar voor geluiden hierover. Laten we met elkaar zorgen voor een fijne sfeer! En benut de kwaliteiten in je team op een positieve manier.


Afscheid vrijwilligers

Het bestuur hoopt natuurlijk dat steeds meer vrijwilligers zich melden om een of meerdere rollen te vervullen. Gelukkig gebeurt dit al vaak. Zo kunnen mensen die zich al jarenlang als vrijwilliger hebben ingezet ook even een stapje achteruit zetten. Even op adem komen. Want vrijwilliger zijn is heel mooi vak, maar soms ook heel zwaar. De afgelopen periode hebben we afscheid genomen van een aantal vrijwilligers. Met het risico dat ik andere vrijwilligers te kort doe, wil ik toch graag twee namen noemen. Allereerst Helene van der Sluis. Helene was de laatste jaren voorzitter van de Scheidsrechter Commissie en mede dankzij haar inspanningen hebben wij de arbitrage binnen HCWV top geregeld. Ook de inzet van Suzanne Stapper is het vermelden waard. Vele jaren is zij lijncoördinator voor de meiden binnen de Jeugd Commissie geweest en heeft vele activiteiten georganiseerd. Vanaf deze plek: heel hartelijk dank voor jullie inzet! Hopelijk zien we jullie terug langs de lijn, onze club aanmoedigend.


Ledenwerving

Vorige keer schreef ik al iets over de ledenwerving. Sinds begin van het seizoen hebben we 23 nieuwe leden mogen verwelkomen. Ook leuk om te melden is dat we op de eerste 2 Open Trainingen van dit seizoen al circa 20 geïnteresseerden kinderen hebben ontvangen. Hopelijk allemaal enthousiast en binnenkort ook lid van onze mooie vereniging. De komende maanden staan er weer een aantal Open Trainingen op de planning (zie www.hcwv.nl). Nodig vriendjes, vriendinnen, klasgenootjes, familie en buurtkinderen vooral uit om een keer mee te doen!


Seizoen 2024-2025

Ja we denken ook alvast aan volgend seizoen. We willen er naar streven om voor de zomer al helemaal klaar te zijn voor het volgende seizoen. Dat klinkt misschien logisch, maar achter de schermen vergt het vaak in en na de zomermaanden nog forse inspanningen van vele vrijwilligers om alles rond te krijgen. We dagen dus iedere commissie uit om na te denken wat er voor nodig is om voor de zomer rond te zijn. Uitdagend, maar wie weet wat er uit komt.


Vierde veld

Zoals jullie weten heeft de gemeente Den Haag de ambitie om op het grasveld naast veld 3 een nieuw zandhockeyveld aan te leggen. Voor ons een moment om na te denken of we zelf extra willen investeren in een duurder waterveld of een dryfield. Omdat we er in geloven dat dit laatste veld het veld van de toekomst wordt, de bal zich vergelijkbaar gedraagt als op een waterveld en omdat de investering (en bijbehorende subsidie) past binnen een financieel gezonde keuze heeft het bestuur besloten te kiezen voor de aanleg van een dryfield. Voor een uitgebreide uitleg, bekijk de bijlage.


Er zijn nog veel meer punten besproken, die ik verder niet hier zal toelichten. Mocht je vragen hebben over een van de bovenstaande zaken of je wilt weten of jouw ingebrachte punt behandeld is? Laat het weten via [email protected] of [email protected].


Namens het bestuur, met sportieve groet,


Meindert Kappe

 

Bijlage

Reacties

Ivo Barendse

28-9-2023 @ 10:04:58 |Het is mij niet gelukt het bestand te dwonloaden. Grt Ivo

David Beijersbergen van Henegouwen

4-10-2023 @ 19:11:00 |Dank voor de update, fijn om zo op de hoogte te worden gehouden, top!

Reageer op het nieuws