Fithockey
Terug

Fithockey

Fithockey is een teamsport voor iedereen vanaf 50 jaar en wordt gespeeld op een hockeykunstgrasveld. In een team (mannen, vrouwen of mixed) wordt er gespeeld met een knots en een zachte bal. Hierdoor is het een veilige sport en is hockeyervaring niet nodig. Doordat het een teamsport is, biedt fithockey veel gezelligheid en nieuwe contacten. Fithockey staat voor veilig bewegen, buiten sporten, sociale contacten en veel plezier maken met elkaar. Kortom fithockey is gezond en gezellig. De sport is gericht op (inactieve) 50-plussers die nauwelijks of geen hockeyervaring hebben, maar die wél in beweging willen zijn of komen. Zowel dames als heren kunnen zich aanmelden: fithockey is uitstekend geschikt voor een mixed groep.

Materialen zoals knotsen en ballen zijn op de club aanwezig. De deelnemers wordt  aangeraden om stevige buitensportschoenen te dragen die bij voorkeur geschikt zijn voor kunstgras. Daarnaast adviseren we makkelijk zittende kleding die geschikt is voor buiten.
 
Fithockey bij HCWV
Iedereen van 50 jaar of ouder die zin heeft om fithockey eens uit te proberen is op maandagochtend van harte welkom om mee te komen doen.In de schoolvakanties en op officiƫle feestdagen is er geen training.
De deelnemers verzamelen iedere maandagochtend om 9.45 uur in het clubhuis van HCWV. Om 10.00 uur gaat de groep onder deskundige leiding het veld op voor een uurtje fithockey. Ieder op zijn eigen niveau waarbij plezier en veiligheid voorop staan. 

De trainingen vinden plaats op het waterveld bij HCWV. De training bestaat uit een warming-up, dan wat oefeningen met het slaan van de bal om vervolgens het spel te gaan spelen. Na de partij wordt gezamenlijk afgesloten met een cooling-down.

Na elke training wordt met elkaar wat gedronken en nagepraat in het clubhuis. Plezier in het bewegen is het belangrijkste doel. In de schoolvakanties en op officiƫle feestdagen is er geen training.
Mocht je een keer een proeftraining willen volgen, dan kan je je hier aanmelden
 
Informatie of inschrijven
Voor meer informatie kan je contact opnemen via e-mailadres [email protected]. Aanmelden voor proeftrainingen of direct inschrijven als lid kan via ons formulier inschrijfformulier. Lees ook even de informatie op de pagina's proeftrainen en  lid worden.