Nieuwe teamindelingen op maandag 22 juni bekend
Terug
8 Juni 2020

Nieuwe teamindelingen op maandag 22 juni bekend

Nieuws afbeelding Volgend seizoen hopen we dat we weer volop kunnen hockeyen. Daar horen natuurlijk ook nieuwe teamindelingen bij. De nieuwe teamindelingen voor de (jongste) jeugd maken we bekend op maandag 22 juni om 18.00 uur via de teammanagers en kort erna via de site van HCWV. De teamindeling voor de senioren zullen gepubliceerd worden op de site van HCWV. De coaches van Heren 1 en Dames 1, zullen de spelers/speelsters kort ervoor inlichten. 

Indelingsprocedure
We maken de teamindeling volgens de teamindelingsprocedures (jeugd/jongste jeugd of senioren). Deze worden elk jaar in februari opnieuw vastgelegd in de Jeugdcommissie of Seniorencommissie. Belangrijkste wijziging voor komend seizoen in de jeugd is dat we nu ook in de meisjes D-lijn eerstejaars en tweedejaars speelsters proberen te mixen, net als in de oudere jeugdlijnen (als de aantallen dat toelaten en er geen zwaarwegende redenen zijn om niet te mixen). Dit is conform het beleid van de KNHB.
Dit jaar is door het Coronavirus een bijzonder jaar geworden, omdat na de zaalperiode hockey twee maanden heeft stilgelegen en er geen wedstrijden zijn gespeeld. Een teamindeling maken is altijd al lastig, maar deze situatie maakt het niet eenvoudiger. De ontwikkelingen die spelers en speelsters doorgaans in het voorjaar doormaken, hebben we nu niet of slechts heel beperkt kunnen zien. Onder meer door gesprekken met coaches en trainers proberen we een indeling te maken die recht doet aan de spelbeleving van zo veel mogelijk spelers en speelsters.

Periode van bezinning
We begrijpen dat, net als andere jaren, een teamindeling bij enkele leden teleurstelling met zich meebrengt. Teams indelen betekent soms ook lastige keuzes maken. De laatste jaren merkten we dat sommige reacties direct na publicatie van de indeling fel, emotioneel en in enkel geval ook intimiderend waren. Dit heeft een negatieve uitwerking op de vrijwilligers die vele uren aan de teamindeling hebben gewerkt en dit naar eer en geweten hebben gedaan. Om onze vrijwilligers te beschermen én te behouden, hebben we in navolging van andere clubs, dit jaar besloten om een zogenaamde periode van bezinning in te voeren. Dit betekent dat er tot twee dagen na de publicatie (dit jaar tot en met woensdag 24 juni) geen reacties over de teamindeling in behandeling worden genomen. Appen, mailen of bellen naar de Jeugdcommissie, Seniorencommissie of het bestuur heeft in die periode geen zin. Je krijgt een standaard reactie dat de klacht niet in behandeling wordt genomen. Dit betekent dat als er vragen en opmerkingen zijn er vanaf 25 juni een reactie gestuurd kan worden naar [email protected] voor de (jongste) jeugdteams. Senioren kunnen een reactie sturen naar [email protected]. De reactie wordt beoordeeld op toon en inhoud en vervolgens besproken met de Jeugdcommissie of Seniorencommissie. Vervolgens zal er binnen enkele dagen contact worden opgenomen.

Uiteraard hopen we dat de teamindeling waar momenteel hard aan wordt gewerkt op zo veel mogelijk draagvlak van onze HCWV'ers kan rekenen!

Sportieve groet
Jeugdcommissie en Seniorencommissie HCWV